Deel dit artikel
-

Just-Eat: Orders en omzet stijgen 60 procent

De besteldienst voor thuisbezorgrestaurants Just-Eat heeft een goed jaar achter de rug. De omzet steeg met zestig procent, evenals het aantal orders. Eén ding zit de directie maar niet lekker: de Nederlandse markt.

In Nederland weet het beursgenoteerde Just-Eat maar geen goede voet aan de grond te krijgen. Thuisbezorgd.nl, onderdeel van het internationale TakeAway.com, is vanuit de geschiedenis marktleider.

Vanochtend zei Just-Eat bij de presentatie van de kwartaalcijfers: “We zijn marktleider in twaalf van de dertien waarin we actief zijn. In de Benelux investeren we weinig, het heeft de laagste groei van alle filialen maar draait break-even.” Nederland is ook het enige land waar het een omzetdaling laat zien: van 1 procent. (PDF)

Just-Eat Group boekte in het vierde kwartaal van 2015 een omzet van 123 miljoen euro, een plus van 58 procent. Over het hele jaar kwam het verkooptotaal uit op 318 miljoen (+58%). Voor het lopende jaar ligt het doel op minstens 450 miljoen euro.

Inmiddels komt 66 procent van de orders binnen via een tablet of smartphone. Dat is het resultaat van forse investeringen afgelopen jaar in het verbeteren van het mobiele kanaal. Het mobiel maken van het kanaal naar de restaurants toe vindt dit jaar plaats. In het tweede kwartaal begint de commerciële uitrol van Orderpad, een tabletgebaseerd managementsysteem voor ontvangen internetbestellingen. Dat uitrolproces duurt zeker nog een paar jaar.

Alle bezorgsites bij elkaar opgeteld leverden bij aangesloten restaurants bestellingen op ter waarde van 2,2 miljard euro.

Het aantal actieve gebruikers, aan de consumentzijde, steeg met 65 procent tot 13,4 miljoen. Het aantal aangesloten restaurants steeg in 2015 met 15.800 tot 61.500.

Op piekmomenten verwerkt het online bestelsysteem 2.500 orders per minuut.

Just-Eat Group heeft naast het Nederlandse TakeAway.com nog een derde internationale concurrent: Delivery Hero.

Foto: David Guyler (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond