Deel dit artikel
-

Just Eat Takeaway verkoopt belang iFood

Just Eat Takeaway verkoopt zijn belang in de Braziliaanse maaltijdbezorger iFood aan grootaandeelhouder Prosus.

JET krijgt 1,8 miljard euro voor het belang. In het verleden zou al meerdere malen zijn geboden op het belang, waarvan het hoogste bedrag 2,3 miljard euro bedroeg.

De transactievergoeding zal bestaan uit 1,5 miljard euro in contanten, afhankelijk van de prestaties van de online maaltijdbezorgingssector in de komende twaalf maanden komt daar nog een bedrag van 300 miljoen bij.

Het Zuid-Afrikaanse Prosus heeft een meerderheidsbelang (twee derde) in deze maaltijdbezorger die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot de grootste speler op de Braziliaanse markt voor maaltijdbezorging.

Het resterende belang van 33 procent was in handen van Just Eat Takeaway dat het iFood-belang in 2020 kreeg bij de overname van het Britse Just Eat.

JET-topman Jitse Groen gaf eerder aan het iFood-belang alleen te willen verkopen bij een bod dat ‘de superieure groei van de Braziliaanse maaltijdbezorger weerspiegelt’.

De verkoop van iFood komt niet als een verrassing. De maaltijdbezorger zoekt ook nog een koper voor het Amerikaanse Grubhub, waar JET 6,4 miljard euro voor heeft betaald. De dure aankoop van de Amerikaanse branchegenoot ligt het bedrijf zwaar op de maag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond