Deel dit artikel
-

Kaartenappmaker HERE stopt met apps voor Windows 10

Het onlangs verkochte kaartenbedrijf HERE, dat sinds deze maand wordt geleid door Nederlander Edzard Overbeek, stopt met het maken van apps voor Windows 10. Eind maart worden alle huidige apps uit de appwinkel gehaald.

HERE is een volle concurrent van TomTom en Google Maps en is de doorontwikkeling van Navteq toen het onderdeel werd van Nokia. De Finnen maakten er Nokia Maps van en gaven het in 2012 de nieuwe naam HERE. Dat bleef bij de Nokia-verkoop aan Microsoft een zelfstandig bedrijf onder Nokia Corporation. Afgelopen zomer waren het Daimler, BMW en Audi dat HERE kochten voor 2,8 miljard euro.

Het is niet dat de nieuwe eigenaar een hekel heeft aan Windows (Mobile), maar dat de software nu vooral werkt via een ‘trucje’ dat straks niet meer beschikbaar is in Windows 10. Daardoor zouden de apps opnieuw moeten worden ontwikkeld. De kosten daarvoor zijn te hoog in relatie tot het geringe marktaandeel. HERE wil zich daarom concentreren op iOS en Android. Wel blijven de versies voor Windows Phone 8 beschikbaar.

Deel dit bericht

1 Reacties

Lieke

Helemaal geen probleem. Ik gebruikte eerst HERE Maps op mijn Lumia, maar sinds Windows 10 is Microsoft Maps echt een stuk beter en fijner in gebruik. Alhoewel kaart sourcing nog steeds via HERE loopt, zal ik de app op zich totaal niet missen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond