Deel dit artikel
-

Kabinet wil uitbetalen met aandelenopties bij start-ups en scale-ups aantrekkelijker maken

Het kabinet wil het voor start-ups en scale-ups aantrekkelijker maken hun werknemers in aandelenopties te betalen. Daardoor kunnen ze makkelijker getalenteerde werknemers aantrekken en wordt de ontwikkeling van jonge bedrijven in Nederland gestimuleerd. Dit schrijft staatssecretaris Menno Snel van Financiën in zijn fiscale beleidsagenda.

De komende tijd wordt onderzocht of er een regeling ontworpen kan worden die meer past bij de situatie van start-ups en scale-ups.

Startups en scale‑ups bieden medewerkers graag aandelenopties aan als loon in plaats van een regulier salaris. Dit omdat deze jonge ondernemingen meestal niet genoeg geld hebben om een hoog salaris te betalen.

Over de aandelenopties moet wel belasting worden betaald; het is namelijk een vorm van salaris. Medewerkers worden dan geconfronteerd met een belastingheffing, terwijl ze de aandelen op dat moment vaak nog helemaal niet kunnen verkopen en ook nog niet voldoende ander geld hebben om de belasting te kunnen betalen.

De komende tijd wordt onderzocht of het mogelijk en voor deze medewerkers ook aantrekkelijker is om de belastingheffing uit te stellen naar een later moment, wanneer er wél geld beschikbaar is om de belasting te betalen. Bijvoorbeeld op het moment dat de onderneming een beursgang maakt.

Het doel is om het wetsvoorstel in 2020 op Prinsjesdag naar de Tweede Kamer te sturen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond