Deel dit artikel
-

Startup Delta publiceert agenda voor nieuwe Kabinet

Startup Delta publiceert een wensenlijst met elf onderdelen voor het nieuwe kabinet. Zaken als durfkapitaal aftrekbaar maken voor de belasting, aandelen als loon en overheid als launching customer moeten startups en scaleups in Nederland helpen.

Zojuist publiceerde Startup Delta een realistische en overzichtelijke wensenlijst om Nederland beter op de kaart te zetten als land voor techondernemers.

Constantijn van Oranje, speciaal gezant van StartupDelta: “Start- en scale-ups jagen innovatie aan en genereren de banen van de toekomst. Hun succes is het succes van Nederland. De afgelopen jaren zijn er goede stappen gezet om het ondernemers- en innovatieklimaat in Nederland te versterken. Daar zien we nu de eerste effecten van ook in de internationale ranglijsten. De lichten staan op groen maar we moeten nu gas geven. Vandaar dit manifest met voorstellen om ondernemerschap in Nederland te versnellen.”

Scale-ups hebben volgens een onderzoek van de Erasmus Universiteit tussen 2012 en 2016 voor 74.000 nieuwe banen gezorgd.

Een ander argument voor meer aandacht van de politiek zal steken in Den Haag. Startup Delta schetst: “Voor het eerst in 7 jaar is het aantal snel-groeiende ondernemingen toegenomen. Dit aantal neemt echter af in de topsectoren, de sectoren die Nederland moeten onderscheiden in de wereldmarkten.“

De oproep van Startup Delta komt op het moment dat politieke partijen weer strooien met beloftes. De parlementsverkiezingen zijn op woensdag 15 maart aanstaande.

De Nederlandse interneteconomie is volgens een onderzoek van het CBS, in samenwerking met Dataprovider, 104 miljard euro groot.

De elf punten die Startup Delta wil overbrengen (PDF volledig overzicht):

– Durfkapitaal fiscuaal aantrekkelijker maken
– Aandelen moeten als loon kunnen worden uitgekeerd
– Buitenlandse venture capitalists naar Nederland halen
– Handelsmissies naar internationale start-upevents
– Versoepeling regelgeving voor nieuwe technologieën
– Overheid moet vaker optreden als launching customer
– Ondernemerschap en coderen in het onderwijs
– Soepeler visumbeleid voor buitenlands talent
– Flexibelere arbeidsmarkt, lagere drempels personeel aannemen
– Meer wetenschappelijke spin-outs
– Notaris-loze B.V.

Foto: Heisenberg Media (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond