Kapitaalinjectie voor maker Habbo Hotel

Het Finse Sulake Labs, de ontwikkelaar van het ook onder Nederlandse jongeren razendpopulaire spel Habbo Hotel, heeft van investeerders een kapitaalinjectie gekregen van 18 miljoen euro en Benchmark Capital weten aan te trekken als nieuwe investeerder. Dat heeft de Finse onderneming bekendgemaakt.
Het geld van Benchmark Capital en inversteerders van het eerste uur, 3i en Elisa, wordt in de verdere ontwikkeling van het virtuele spel gestoken. Ook gaat Sulake het geld gebruiken voor verdere internationale expansie van de virtuele hotelketen. Zo wil het met Habbo Hotel de Aziatische markt op. Het Finse bedrijf denkt daarbij aan landen als China en Korea. Daarnaast wil het ook spelletjes voor het mobieltje gaan ontwikkelen. Verder staan animatieseries op het programma en wil Sulake meer met merchandising gaan doen.
In Habbo Hotel kunnen geregistreerde bezoekers hun eigen Habbo-karakter vormgeven, visueel chatten, deelnemen aan instant messaging, virtuele spelletjes spelen, e-mail ontvangen en versturen, een eigen kamer inrichten en vrienden ontmoeten. In Nederland wordt Habbo Hotel namens Sulake geëxploiteerd door de Telegraaf Tijdschriften Groep. Habbo Hotel ging in Nederland in februari 2004 van start. Het was volgens Christian Batist van de Telegraaf Tijdschriften Groep vanaf dag een winstgevend in Nederland.
Het platform richt zich op de doelgroep jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 12-20, waarbij de nadruk in Nederland ligt op de leeftijdscategorie 12-16. Inmiddels maken meer dan 18 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd gebruik van Habbo Hotel. In Nederland zijn dat er volgens de laatste tellingen 670.000. De virtuele hotels van Habbo staan behalve in Nederland ook in Finland, Engeland, Japan, Zwitserland, Spanje, Italië, Zweden en de Verenigde Staten.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
3 Reacties
olivier
Wel grappig om te zien dat een dergelijk concept wel succesvol kan zijn. Lost Boys was de eerste met de Mentos Fresh World. Alleen was dat een stuk minder succesvol.
Habbi
Lost Boys was niet de eerste. Habbo bestond al enkele jaren in het buitenland.
timo
ik ben timo streekstra waarom kan ik er niet er in het lijkt wel of het geblokkert doe er wat aan zo niet ga ik naar me moeder