Deel dit artikel
-

Kaseya: maximaal 1500 klanten geïnfecteerd

Volgens Kaseya, het bedrijf dat vrijdagavond werd getroffen door een ransomware-aanval, zijn zestig klanten geïnfecteerd en via deze bedrijven nog eens 1500 ondernemingen.

Dat zijn er heel wat minder dan de 1 miljoen die de Russische cyberafpersers claimen. Het losgeld dat wordt geëist is inmiddels met 20 miljoen dollar verlaagd naar 50 miljoen.

CEO Fred Voccola zegt dat de systemen van zijn eigen bedrijf niet zijn geïnfecteerd, en hackers toegang wisten te verschaffen tot individuele systemen van klanten.

De aanval begon vrijdagavond laat, toen veel Amerikaanse ICT managers uitlogden voor het weekend, waarin dit jaar Onafhankelijkheidsdag (4 juli) viel.

De Nederlandse ethische hacker Victor Gevers, met wie het bedrijf nauw samenwerkte, vertelde maandag bij Nieuwsuur dat systemen als die van Kaseya wellicht wat minder gebruiksvriendelijk moeten worden. “Het is nergens voor nodig dat je vanuit de hele wereld kunt inloggen bij hun systemen, terwijl je alleen in Nederland zaken doet.”

In een blogpost benadrukt Gevers dat ‘Kaseya heeft laten zien dat ze bereid waren om maximale inspanning te leveren. Ze toonden een oprechte toewijding. Helaas werden we verslagen door REvil in de eindsprint.’

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond