Deel dit artikel
-

Kaspersky: aantal DDOS aanvallen loopt terug

Het aantal DDoS-aanvallen is vorig jaar met 13 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. De duur van zogenoemde HTTP-flood-aanvallen neemt echter toe, zegt online beveiliger Kaspersky Lab rapport. Verder worden nog altijd de meeste DDoS-aanvallen uitgevoerd in China.

Het aantal DDoS-aanvallen is in 2018 afgenomen. Tegelijkertijd constateert Kaspersky Lab dat de ernst van DDoS-aanvallen toeneemt.

De gemiddelde aanvalsduur is in vergelijking met het begin van 2018 meer dan verdubbeld: van 95 minuten in het eerste kwartaal naar 218 minuten in het vierde kwartaal.

Wat opvalt is dat UDP flood aanvallen (waarbij de aanvaller een groot aantal UDP-pakketten naar de serverpoorten van het doelwit stuurt), juist erg kort zijn: gemiddeld vijf minuten. De langste DDoS-aanval in het laatste kwartaal van 2018 duurde 329 uur (bijna 14 dagen). Zo’n langdurige aanval werd eind 2015 voor het laatst geregistreerd.

Volgens Kaspersky Lab toont de kortere duur van UDP flood aanvallen aan dat de markt voor eenvoudiger te organiseren dreigingsacties krimpt. Als pogingen niet direct succesvol zijn, wordt de aanval gelijk gestaakt.

DDoS-aanvallen behoren nog altijd tot de meest betaalbare cyberwapens dankzij de lage kosten. Elke organisatie van iedere omvang kan er dus mee te maken krijgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond