Deel dit artikel
-

Keeno neemt Emmys over

Online videotheek neemt branchegenoot Emmys over. Daarover hebben beide partijen overeenstemming bereikt. Volgens Keeno is er sprake van een versnelde consolidatie in de markt voor online dvd-verhuur. Het denkt met de overname haar voorsprong op directe concurrenten te vergroten. Wat Keeno voor Emmys betaalt, is niet bekendgemaakt.

Keeno zegt een voortrekkersrol te willen blijven vervullen in de filmverhuurbranche en test momenteel met een aantal partners (waaronder Essent Kabelcom) een volledig digitaal filmdownloadplatform in Kenniswijk bij Eindhoven. Dit geeft volgens de directie van Keeno consumenten in de toekomst de keuze of ze de DVD nog per post willen ontvangen of dat ze de film via internet willen downloaden en op die manier de huiskamer binnenhalen.  

Oscar van Dijk (algemeen directeur Keeno):”We zijn zeer blij met deze acquisitie. Emmys heeft een uitstekende naam onder haar eigen klanten. Het huidige prijsniveau in de online DVD-verhuurmarkt is echter zodanig laag dat het voor kleinere marktpartijen vrijwel onmogelijk is om zonder verlies een goed serviceniveau te blijven handhaven. Keeno streeft kostenleiderschap na en hiervoor is schaalgrootte de belangrijkste “driver”. Emmys klanten zullen snel ondervinden dat zij direct profiteren van het grootste assortiment in de Benelux.”

Ivar Gribnau (directeur Emmys): “Voor de leden van de Emmys DVD verhuurdienst zal deze leidende positie direct worden vertaald in een ruimer aanbod aan DVD films met een superieure dienstverlening. Het Emmys management zal het migratie proces begeleiden om zo een voorspoedige en soepele overgang te waarborgen.”  In 2003 nam Emmys zelf nog DVD Direct over.

Emmys en Keeno hebben de afgelopen maanden intensief contact gehad over de mogelijke aankoop van Emmys door Keeno. Nu de koopovereenkomst getekend is wordt Emmys zo snel mogelijk geïntegreerd, om zo direct van de schaalvoordelen te kunnen profiteren. De overgang van de klanten van Emmys naar het Keeno-systeem zal begin oktober plaatsvinden. Over de transactie worden geen verdere mededelingen gedaan.

Deel dit bericht

7 Reacties

Olivier

Keeno kreeg ongeveer 250.000 euro subsidie voor de kenniswijk pilot voor DVD verhuur, terwijl de innovatie al door derden was gedaan, voor veel minder geld, en zonder enige subsidie. Zie http://www.directmovie.nl. Blijft opmerkelijk dat Emerce meer aandacht besteedt aan mensen die vooral praten in plaats van aan mensen die het gewoon doen.

Piet Patijn

Ik snap bij god niet waar ze daar nu bij Keeno.nl mee bezig zijn. Dan veranderen ze hun naam weer in http://www.videolandonline.nl om een paar maanden later weer terug te gaan naar Keeno.nl, dan doen ze weer een "grote" overname van een one-man-shop (Emmys). Wellicht dat Oscar weer het licht gezien heeft net zoals met Recipeweb.com. Ik vraag me af hoeveel geld er aan overheidssubsidie en investeringen er nu weer ingepomt wordt voordat we gaan lezen dat, helaas, ook deze onderneming het niet gaat redden.

Tim Haas

Gered van het fallisement dus.

Bert Visser

Helemaal mee eens heer Olivier, De focus ligt altijd bij een bepaalde groep bedrijven, waarschijnlijk diegene die inderdaad het hardst schreeuwen en de redactieleden kennen van borrel a, b of c.  Ook krijg ik vaak het gevoel dat in plaats van een brede focus op de gehele technologiemarkt het in een op de drie artikelen over rfid gaat, er gebeurt nog veel meer in de markt daar wordt totaal aan voorbij gegaan..

Reinier

Ik ben juist blij met deze overname. Ik was namelijk al van plan om binnenkort over te stappen van Emmy's naar Keeno, maar dat is nu helemaal niet meer nodig. Keeno heeft een veel groter assortiment en de service is ook goed, dus kunnen de klanten er waarschijnlijk alleen maar op vooruit gaan…

Jos Berends

@ Piet Patijn Keeno was een samenwerking aangegaan met Videoland maar Videoland heeft met haar franchisers een conflicht gehad omdat Videoland met het online model een concurrent werd van hun eigen franchisers. Keeno zal wel weer een financiele injectie hebben gekregen want in de online verhuur business kun je een overname niet even financieren omdat de marges erg laag zijn.

Thomas

Ik denk dat het goed is van de Keeno om Emmys over te nemen. Deze beginnende markt heeft vanaf het begin veel te veel spelers gehad. Als ik me niet vergis behoort ook Emmys tot een van de grootste spelers op deze markt, en kan daarom deze overname nu wellicht de mannen van de jongens onderscheiden met haar schaalvoordelen. Want wat zijn er een hoop partijen op deze markt die er een potje van maken…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond