Deel dit artikel
-

Keezel: draagbaar VPN

Publieke locaties als café’s, bedrijven, stations, luchthavens of andere openbare gelegenheden beschikken vaak over gratis internet. Fijn, maar dat is direct ook het probleem. Iedereen kan erop, ook zij die minder goede bedoelingen hebben. Om dat te voorkomen, is er de Keezel.

Een vriend voor de ambulante werker, zelfstandig of corporate, die erg veel waarde hecht aan veiligheid en zijn privacy. Niet om iets te verbergen, maar om zijn eigenaar te beschermen tegen afluisteraars. ‘Better safe then sorry’, zeggen ze in het Engels. En dat is precies waar dit product van Nederlandse bodem voor zorgt.

Het apparaat zoekt – zonder dat je software hoeft te installeren – naar internetsignaal. Zodra hij een WiFi-signaal te pakken heeft, maakt hij eerst zelf verbinding. Je tablet, telefoon of laptop is dan nog steeds offline. Vervolgens zet het apparaat een beveiligde en engrypted verbinding op. Indien gewenst zelfs met een VPN-provider van een ander land. Hierdoor kan je ook websites en content die alleen in het buitenland beschikbaar zijn tot je nemen. Van Netflix tot websites. Over capaciteitsafname zijn met tal van VPN-providers afspraken gemaakt.

De Indiegogo-campagne was een groot succes. Het project was ruim vijfhonderd procent overtekend doordat bijna tweeduizend belangstellenden – uit meer dan zestig – landen zich inschreven. Hebben? Maart 2016 is de eerste levering.

Specificaties
Doel: opzetten beveiligde internetverbindingen
Bedacht in: Nederland
Voordeel: werkt direct, zonder softwareinstallatie
Abonnement: gratis (met beperkte snelheid en buitenlandse servers). Of voor vijf euro per maand alles onbeperkt.
Aanschafprijs: 99 euro
Site: Keezel.co

* Dit artikel verscheen eerder in het novembernummer van Emerce magazine (#144)

Deel dit bericht

1 Reactie

andreas vesseur

bij inschrijving werd gezegd dat de levering in december zal plaats vinden,
en nu lees ik dat het pas in maart 2016 plaatsvind ?????

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond