Deel dit artikel
-

Keezel tekent 3 VPN-providers

Het zakelijke VPN-kastje Keezel, ontstaan uit een Kickstarterproject, heeft deals gesloten met drie VPN-providers om over ter wereld connectiviteit aan te bieden.

Aike Müller en Friso Schmid hebben overeenkomsten gesloten met PureVPN, Le VPN en ProXPN. Daardoor kunnen ze met de Keezel draadloos toegang bieden tot 1.250 servers in meer dan 160 landen.

De Keezel is een kastje waarmee de gebruiker veilig het internet op kan. In café’s, bij bedrijven, op stations of luchthavens of andere openbare gelegenheden zoekt de Keezel naar beschikbaar internetsignaal, WiFi. Zodra hij die gevonden heeft, maakt hij verbinding met internet en zet een beveiligde tunnel op naar een VPN-provider. Die zorgt ervoor dat de gebruiker veilig en virtueel in het land naar keuze online kan. De Keezel zendt zelf een beveiligd WiFi-signaal uit naar de apparaten van zijn eigenaar.

Vanwege de ingebouwde accu fungeert het apparaat ook als oplader voor smartphones en tablets.

Genoemde VPN-providers staan bekend om hun zero logging-beleid. De gebruiksgeschiedenis van zijn klanten wordt niet bewaard. Bovendien zijn de connecties zijn versleuteld met 256-bit encryptie. De Keezel zelf houdt ook de klantinformatie en internetdata van elkaar gescheiden. Dit met het oog op privacybewuste klanten.

Rond deze tijd begint Keezel de verzending van internetbestellingen. Daarna zoekt het bedrijf ook aansluiting tot het fysieke verkoopkanaal.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marcel

Mooi dat keezel vpn verbindingen gemakkelijk toegankelijk maakt voor iedereen dit apparaat. Maar toch lijkt dit apparaatje me een beetje overbodig en mede daarom te hoog geprijsd. Een PureVPN account kost maar €2 dollar per maand en heeft software voor al je devices (bron: http://vpndiensten.nl/vpn-aanbieder/purevpn/ ), waarom zou je dan een hardwarematig device gaan meesjouwen waar je bovendien nog meer voor betaald?

Er moet wel gezegd worden dat ik het een goed initiatief vindt, op deze mensen worden mensen namelijk ook bewust gemaakt van het feit dat je voorzichtig moet zijn op publieke wifi netwerken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond