Deel dit artikel
-

Kieskeurig.nl: verkeer Black Friday +35%

Prijsvergelijker Kieskeurig.nl heeft het siteverkeer afgelopen weekend met 35 procent zien toenemen in de aanloop naar Black Friday. “We verwachten dat deze groei zich zal doorzetten deze week”, zegt commercieel manager Kevin van Oosteren.

Ook dit jaar stijgt het siteverkeer met bijna de helft en blijkt de Nederlandse consument massaal op koopjesjacht. Dat het verkeer nu al met forse dubbele cijfers toeneemt is niet vreemd, omdat veel winkels deze hele week gebruiken om met koopjes te strooien. Sommigen met wisselen assortiment, anderen met steeds meer producten of hogere kortingen.

Uit een peiling van Simon-Kucher & Partners bleek afgelopen dagen dat veel Nederlanders echter de koopjes niet vertrouwen.

Van Oosteren: “Helaas komt het regelmatig voor dat shops net voor Black Friday de prijzen van producten ineens verhogen. Tijdens Black Friday kunnen ze de prijs dan weer terugbrengen naar het eerdere niveau en zo roepen dat ze superdeals en scherpe kortingen aanbieden. Daarom hebben we een hulpmiddel ontwikkeld waarmee consumenten in één oogopslag kunnen zien of een korting inderdaad goed is.” Het prijshistorisch overzicht werd afgelopen voorjaar overigens al ingevoerd, maar kan voor twijfelaars juist nu zijn waarde bewijzen.

Foto: Graham Keen (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond