Deel dit artikel
-

‘Kinderen beter beschermen tegen online verdienmodel micropayments’

De stichting Mijn Kind Online wil dat er beter gekeken wordt hoe er geld verdiend wordt aan kinderen door microbetalingen in online games. Het verdienmodel bij online games was tot nog toe vooral gericht op advertenties. Tegenwoordig wordt er meer en meer geld verdiend aan de spelers zelf door virtuele goederen te verkopen. (meer…)

Deel dit bericht

4 Reacties

Natasja Voogdt

Kinderen kopen snoep, tijdschriften, agenda’s, kleding, iPods en veel meer. Zou niet best zijn als we kinderen verbieden transacties aan te gaan. Offline en online.

ivo

Deze instantie is altijd bezig het nieuws te halen met zaken die door ouders zelf moeten worden opgelost.

Valt inderdaad dat een kind online weinig mag en offline is veelal alles geoorloofd

Remco Pijpers

Uit ons rapport zal juist blijken dat ouders zelf beter moeten opletten. Maar ze kunnen het niet alleen. Kindersites blijken steeds vaker geld te verdienen op een manier die niet door de beugel kan. Sites moeten zich ook gewoon houden aan regels die ze met elkaar hebben afgesproken.

Ik ben benieuwd naar jullie oordeel nadat jullie het rapport hebben gelezen.

C. Heskes

Dragon Story, makkelijke verleiding voor kinderen om voor extra geld poppetjes te kopen – onze zoon is voor 680 euro aan het kopen geweest. We gaan proberen wat terug te vorderen maar het is volgens mij een site vanuit Australie…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond