Deel dit artikel
-

Kindle komt naar Nederland

Amazon gaat zijn e-reader, de Kindle 2, verkopen in 100 andere landen. Gebruikers buiten de Verenigde Staten kunnen bij Amazon boeken downloaden via het wireless netwerk van de internationale partners van AT&T.

Voor de gebruikers buiten de Verenigde Staten komen er wel enkele nadelen de hoek om kijken. Zo hebben klanten over de Amerikaanse grens toegang tot 220.000 titels uit de Kindle-winkel, waar Amerikaanse lezers zich kunnen laven aan 350.000 titels.

Over lokale, bijvoorbeeld Nederlandstalige boektitels wordt nog niet gerept. Nederlandse uitgevers werken tot nog toe ook met een ander formaat voor digitale boeken. De prijzen voor de boeken zullen buiten de Verenigde Staten ook hoger liggen dan in dat land, omdat de kosten voor het internationale dataverkeer in de prijs worden opgenomen.

De e-reader die Sony onlangs op de markt bracht, werkt met het vrije en gebruiksvriendelijke ePub-formaat. Amazon werkt met het gesloten Mobipocket-formaat.

Liefhebbers kunnen de Kindle 2 al bestellen. Het apparaat kost 279 dollar en wordt op 19 oktober verscheept.

Het Nederlandse iRex technologies maakte onlangs nog bekend een nieuw model e-reader op de markt in de Verenigde Staten te brengen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond