Deel dit artikel
-

KLM opent kluis in de cloud

Air France-KLM heeft een online data opslagdienst voor reizigers geopend in samenwerking met zorgverzekeraar Allianz en alarmcentrale Mondial Assistance. Met toestemming van de klant kunnen de twee laatstgenoemde partijen in geval van nood toegang krijgen tot de opgeslagen documenten.

De dienst, beschikbaar in het Nederlands, Duits, Frans en Engels, is te bereiken via de website van Air France. Reizigers kunnen zorgdocumenten en andere administratieve data opslaan.

Mocht het nodig zijn, dan hebben bijvoorbeeld dokters in geval van nood via Mondial Assistance toegang tot bijvoorbeeld medische dossiers of andere persoonlijke informatie. Ook notarissen, of een zelf uitgekozen vertrouwenspersoon kan in gevallen van nood toegang tot de dienst krijgen. Dit gebeurt via het plaatsen van documenten in een special afgeschermd deel, de emergency safe.

Gebruikers kunnen documenten in een dropbox plaatsen en anderen toestemming geven deze te bekijken, afhankelijk van de ingestelde mate van toegang.

Voor de dienst, Protect’fly, betalen gebruikers 59 euro per jaar voor een opslagruimte van 5 GB, of ongelimiteerde opslag voor 68 euro per maand.

Er zijn meerdere partijen die data opslagdiensten aanbieden tegen lagere tarieven. Air France-KLM probeert duidelijk in te zetten op de reiziger die administratieve en medische documenten veilig wil stellen in geval van nood.

Bron foto: smaedli (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond