Deel dit artikel
-

‘Knab opent deuren in het buitenland’

Fullservice internetbureau Virtual Affairs bouwde de nieuwe internetbank Knab. Dat is in het buitenland niet onopgemerkt gebleven, zegt directeur Sijbrand Tieleman.

“In zekere zin opent ons werk aan Knab in het buitenland de deuren voor ons. Men ziet wat we hier aan het doen zijn en toont interesse. Het eerste resultaat is, dat we in het oosten van Europa projecten doen en gaan voorbereiden”, aldus Tieleman in zijn net nieuw betrokken kantoor in Amsterdam.

“Zo hebben we in Slovenië in drie maanden tijd een Ditzo-achtige partij gebouwd. Vanaf nul.”

Het lijkt niet de vraag of Virtual Affairs meer buitenlandse activiteiten gaat ontplooien, maar waar en met wie. Tieleman, die sinds ruim twee jaar algemeen directeur is, ziet drie richtingen waarin zijn bedrijf kan groeien. Hij kan zich dieper in IT en advies nestelen, meer buiten zijn specialisme in de financiële sector werken of buitenlandse activiteiten ontplooien.

“We zijn altijd gegroeid door duidelijk te kiezen. Dat moet ook wel als je een bedrijf hebt met minder dan driehonderd werknemers. Onze keuze was om fullservice-specialist te worden in Finance”, met klanten als Knab (Aegon), Ditzo en VGZ.

Virtual Affairs heeft al enige tijd een kantoor in Bulgarije. Daar vindt voornamelijk de technische realisatie van projecten plaats. In Nederland wordt de architectuur, het design en advieswerk gedaan. “We spreken met verscheidene partners om gezamenlijke bij buitenlandse partijen aan tafel te komen. We gaan niet in het wilde weg buitenlandse kantoren openen.”

Deel dit bericht

11 Reacties

Jeremy

Interessant zeg. Waarom hebben we nooit eerder gehoord van Knab?

Xander

Knab is net een maandje geleden begonnen en moet zich idd nog bewijzen.

Watcher

Dat is NIET knap van Virtual Affairs.
iedereen kan WordPress gratis downloaden en aanpassen.

Erwin Boogert

Watcher, een bank is meer dan een pui.

van Deurzen

@Watcher HAHAHAH je hebt gewoon helemaal gelijk! Doen net of ze de wereld opnieuw hebben uitgevonden, alleen tis alleen maar content met kleur en plaatjes 😉 Waarchijnlijk wel 100k+ voor betaald door Aegon. Ben benieuwd of het echte internetbankieren van Knab ook door Virtual Affairs gemaakt wordt (dan pas wordt het Knab – en staan ze binnenkort in het nieuws als dat offline raakt) Maar ja dat zal wel niet, want dat is vast door Aegon een eigen applicatie met een Knab logo erop!

van Deurzen

@Erwin: check wat er op de site van Virtual Affairs staat:
Quote:

“Dit hebben we bereikt met Knab:
– Een bank die klanten écht centraal stelt, niet in standaard producten denkt en een verdienmodel heeft dat zeer transparant is;
– Een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website;
– Een mijn-omgeving waar klanten onder andere live kunnen chatten met experts en zelf een financieel overzicht en financiële planning kunnen maken;
– Klanten hebben inzage in correspondentie met Knab en kunnen zelfs telefoongesprekken terugluisteren;
– Een revolutionaire mobiele app.”
End Quote
Dus nergens een bank achter de pui, enkel wat standaard oplossingen… lijkt het in ieder geval!

Erwin Boogert

Van Deurzen, Virtual Affairs heeft het banksysteem, CRM-systeem en dashboard gemaakt voor Knab. Dat is gedaan obv van software/systemen die op de markt verkrijgbaar zijn. Figlo bijvoorbeeld voor het dashboard. Als je daar gerichte vragen bij hebt, of naar andere zaken nieuwsgierig bent, voel je dan vrij je vragen hier in het reactiepaneel te stellen.

Bank

Ze hebben nog geen klanten, dus is “Dit hebben we bereikt met Knab:’ wat voorbarig..

john

@ Watcher, als je onzin praat dan kan je beter zwijgen, WordPress passeert de revue niet eens…….jij weet duidelijk niet waar jij het over hebt.

Koen

Vergist de heer Tieleman zich niet. Ik heb vernomen dat de klus in Slovenie is gedaan door een andere partij ChannelRight BV.

Erwin Boogert

Channelright is een joint venture van Virtual Affairs met ITDS:
http://www.channelright.com/organisatie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond