Deel dit artikel
-

Koeriers geven routes terug aan PostNL wegens extreme drukte

Volgens Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BVPD) geven koeriers voor PostNL routes terug wegens drukte. De grens is bereikt, schrijven ze in een brief aan PostNL, waaruit NRC citeert.

Eind vorige maand werd al bekend dat PostNL de pakketten van grote en kleine webwinkels niet altijd op tijd kan bezorgen door capaciteitstekort bij de sortering en een gebrek aan bezorgers.

PostNL-koeriers bezorgen op drukke dagen tijdens de coronacrisis dagelijks 1,7 miljoen pakketten. Normaal gesproken is de piekdrukte eind december voorbij, maar dit jaar is geen normaal jaar.

De branchevereniging wil een scherper onderscheid tussen urgente pakketten, zoals medicatie, en minder urgente, zoals luxeartikelen. De eerste groep moet voorrang krijgen.

BVDP hamert bij PostNL al langer op een verhoging van de betaalde tarieven. Drie kwart van de koeriersbedrijven werkt via een stoptarief: op elk adres waar een pakje afgeleverd wordt, betaalt PostNL 0,80 tot 1,80 euro. Maar de BVDP vindt dat nu de zaken voor PostNL goed gaan, koeriersbedrijven moeten meeprofiteren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond