Deel dit artikel
-

Pakketvolume PostNL naar 1,7 miljoen per dag, gesprekken over nieuwe afhaalpunten

Het aantal pakketten dat PostNL bezorgt, is gestegen naar 1,7 miljoen per dag. De sluiting van niet-essentiële winkels heeft tot een stijging van de online aankopen geleid, bovenop de hoge volumes van eerdere weken, zo meldt de vervoerder maandag.

PostNL begrenst voorlopig het aantal pakketten dat webshops kunnen aanleveren en dat geldt ook voor webshops die aanleveren bij PostNL-punten.

Voor supermarkten en retailers met essentiële producten, waar het nu topdrukte is, verlicht dat de druk op de werkvloer, zegt PostNL. De pakketten moeten dan een dag wachten. ‘Hiervoor vragen wij begrip aan onze klanten. Alles wat we doen, is erop gericht om het volume zo goed mogelijk te stroomlijnen, zodat we het maximale aantal pakjes per dag kunnen blijven bezorgen.’

Wegens sluiting van honderden pakketpunten is PostNL inmiddels met retailers in gesprek om op verschillende plekken in het land extra afhaallocaties te openen.

Het aantal pakketten PostNL dagelijks voor zijn klanten verwerkt is sinds begin dit jaar bijna verdubbeld.

PostNL heeft ten opzichte van begin dit jaar de capaciteit inmiddels met 90 procent opgeschaald. Ook zijn diverse maatregelen genomen om de stroom pakketten beheersbaar te houden. Zo worden consumenten gevraagd hun retourzendingen vast te houden tot 7 januari.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond