Deel dit artikel
-

Koers Twitter op dieptepunt

Een jaar nadat Twitter-oprichter Jack Dorsey Dick Costolo verving, aanvankelijk als interim CEO, is het vertrouwen van Wall Street nog altijd niet hersteld. Sinds Costolo opstapte heeft het microblog zestig procent van zijn beurswaarde verloren.

Vrijdag bereikte de koers het absolute dieptepunt van 14 dollar. Ten tijde van Costolo was Twitter nog 23,5 miljard dollar dollar waard, nu zo’n 10 miljard.

Op 11 juni 2015, gisteren precies een jaar geleden, maakte Costolo zijn vertrek bekend na teleurstellende beursresultaten. Wall Street reageerde aanvankelijk positief op het nieuws dat Jack Dorsey zijn plaats zou innemen. Nadat de koers zes weken daarvoor een scherpe daling inzette, leek Twitter weer overeind te krabbelen. Maar het optimisme heeft geen stand gehouden.

Sinds de terugkeer van Dorsey is er best wel wat gebeurd: er kwam een andere niet-chronologische tijdlijn, Twitter werd minder strikt wat betreft het aantal te gebruiken tekens, en intern vonden er nogal wat wisselingen plaats.

Maar Twitter kampt met het afvlakken van de gebruikersgroep. Begin juni lekte uit dat Snapchat – hoewel geen directe concurrent – dagelijks 150 miljoen gebruikers heeft. Dat zouden er meer zijn dan Twitter. Die heeft er rond de 136 miljoen.

Over het eerste kwartaal was de omzet wederom lager dan verwacht, en er wordt nog altijd verlies geleden. Wel trokken de advertentie-inkomsten aan. Geen goed nieuws was onlangs dat Twitter naar verluidt afziet van zijn e-commerce ambities. De eerder geïntroduceerde koopknop blijft alleen nog beschikbaar voor retailers die werken met BigCommerce, Demandware en Shopify.

Wat beleggers blijkbaar ook niet zien zitten is dat Dorsey nog altijd de helft van zijn tijd besteed aan zijn tweede bedrijf Square. De negatieve spiraal waaraan Twitter ten prooi is gevallen, lijkt ook op deze beursgenoteerde onderneming af stralen. Sinds het beursdebuut in november heeft het aandeel 30 procent van zijn waarde verloren.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond