Deel dit artikel
-

Koers Zalando +18% op kwartaalcijfers

Beleggers reageren enthousiast op de financiële cijfers van Zalando en belonen het aandeel met een plus van 18 procent. De omzetverwachting werd aan de bovenkant van de marge gerealiseerd.

Verwachtingen die net niet overtroffen worden, kan de financiële markt altijd wel bekoren. Zo ook bij de cijfers die de modewinkel vanochtend publiceerde. De omzet in het vierde kwartaal steeg met 24,6 procent, waar 20-25 procent was verwacht.

Klanten plaatsten per persoon in 2018 4,4 orders. In 2017 waren dat er 3,9. De gemiddelde orderwaarde daalde in die periode wel van 64,50 euro naar 61 euro.

Over heel 2018 steeg de omzet met 20,0 procent, precies aan de onderkant van de verwachte marge, tot 5,4 miljard euro.

Interessant om te volgen is de unit ‘Other’, waar de handel in private labels en ook de cosmetica-activiteiten onder vallen. Dat is nieuwe business, het assortiment van de toekomst. De groei in deze eenheid bedroeg ook bijna een kwart en is goed voor 445 miljoen euro, oftewel bijna tien procent van het verkooptotaal.

De kosten van Other zijn hoger dan de baten, want het operationele verlies ligt steeds rond de 25 miljoen euro. Deze en andere investeringen zijn de oorzaak van de halvering van de nettowinst tot 51 miljoen euro.

Zalando genereert 79 procent van het verkeer naar de winkel via de mobiele site en de apps. Een jaar geleden was dat zeventig procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond