Deel dit artikel
-

KPN: Al ruim 100.000 glasvezel aansluitingen dit jaar

In de eerste twaalf weken van 2021 heeft KPN al ruim 100.000 huishoudens aangesloten. In dit tempo heeft bijna 1 op de 2 huishoudens in de 25 grootste steden van Nederland eind dit jaar glasvezel van KPN.

Recent werd door KPN de 100.000ste glasvezelaansluiting van dit jaar aangelegd. Wekelijks komen er zo’n 10.000 nieuwe aansluitingen bij. Dat zijn er vier per minuut. Er zijn zelfs weken waar KPN ruim 16.000 huishoudens aansloot op glasvezel.

Eind dit jaar beschikt bijna 1 op de 2 huishoudens in de 25 grootste steden van Nederland over glasvezel van KPN. De komende drie jaar sluit KPN in deze steden meer dan 750.000 huishoudens aan op glasvezel.

In Almere, Amersfoort, Dordrecht en Enschede is de vervanging van het kopernetwerk al bijna volledig afgerond. Eindhoven, Haarlemmermeer, Leeuwarden en Zwolle zijn nu al voor drie kwart verglaasd.

Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen zijn eind 2023 nagenoeg gereed en de aanleg van glasvezel in Breda, Den Bosch en Den Haag is dan vergevorderd. In Leiden, Utrecht en Zoetermeer is KPN met de gemeente in gesprek over de uitrol van glasvezel in deze steden.

T-Mobile gaat op zijn beurt in samenwerking met het nieuwe glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber snel internet beschikbaar maken in overwegend stedelijke gebieden. In vijf jaar tijd krijgen minimaal 1 miljoen huishoudens toegang tot glasvezel tegen een ‘zeer aantrekkelijk tarief’.

Binnenkort start Open Dutch Fiber met de aanleg van het eerste deel van het glasvezelnetwerk, waarvan T-Mobile de eerste huurder wordt. Het wordt een open netwerk waarop ook andere providers de mogelijkheid krijgen om diensten aan te bieden. Met het project is een investering gemoeid van tenminste 700 miljoen euro.

KKR Infrastructure en DTCP zijn de financiers en aandeelhouders van Open Dutch Fiber.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond