Deel dit artikel
-

KPN brengt nog steeds i-mode in rekening

De dienst werd formeel op 3 april 2011 gestopt, maar sommige klanten van KPN krijgen nog steeds een rekening gepresenteerd voor het gebruik van i-mode.

Dat bleek gisteren in TROS Radar. Een KPN klant betaalde maandelijks nog steeds een bedrag van ruim zes euro per maand voor een dienst die niet meer bestaat.

KPN lanceerde i-mode in 2002, in de verwachting dat het even succesvol zou worden als in het land van herkomst, Japan. Het telecombedrijf kreeg zelfs exclusieve verkooprechten voor Nederland en Duitsland en licentiehouder DocoMo nam een belang van 2 procent in KPN.

I-mode was het allereerste internet op mobiel, maar werd geen succes. De ‘walled garden’ formule die maar beperkt toegang bood tot het vrije internet, sloeg niet aan. Met de introductie van KPN Surf&Mail stopte KPN reeds in 2007 met de verkoop van i-mode, maar de dienst werd nog wel ondersteund.

Deel dit bericht

2 Reacties

Roel Sanders

Heb meer dan een jaar geleden mijn dongel van KPN Hi opgezegd en ontvang ondanks 3 telefoontjes, nog steeds maandelijks een factuur van 0 Euro van KPN Hi. Hoe moeilijk kan het zijn om dit te stoppen.
#outofcontrol #onnodigfacturenversturen laat ze cloudbilling eens proberen om hun contracten en factuurstroom te managen.

Z.Eur

Er zijn maar 2 redenen waarom iMode totaal geflopt is in Europa:
1. Gebrek aan leuke toestellen. Daar waar er in Japan elke 6 maanden een reeks nieuwe toestellen verscheen, zaten we in Europa opgescheept met enkel een paar foeilelijke broodroosters die KPN ons wilde verkopen.
2. Wegens de diepgewortelde gierigheid van KPN om deze koe tot in den treure uit te melken, waren er vrijwel enkel betaal sites beschikbaar. Dit in tegenstelling tot Japan waar de meeste diensten gratis waren (al dan niet mbv reclame).
Wilde je ook maar iets doen dan stond KPN klaar met een gepeperde rekening. Vandaar dat iedereen iMode eigenlijk maar links lieten liggen.
Dat iMode geflopt is, is enkel KPN te aan te rekenen.
In Japan wordt het zelfs nu nog gebruikt en voor veel mensen is het gewoon een simpele mobiele startpagina (zoals startpagina.nl eens groot is geworden).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond