Deel dit artikel
-

KPN: E-Plus gaat weg tegen een goede prijs

KPN gaat zijn Duitse dochter E-Plus verkopen als er een goede prijs voor wordt geboden. Dat vertelde CEO Eelco Blok zojuist tijdens een persconferentie.

Tot die tijd blijft KPN investeren in E-Plus. Ook blijft men doorgaan met de uitbreiding van het mobiele breedband netwerk en met de lancering van nieuwe abonnementen om toekomstige groei te realiseren.

Aan het eind van het tweede kwartaal van 2012 had KPN 27,9 miljoen mobiele klanten in Duitsland en België, waarvan 23,5 miljoen in Duitsland en 4,4 miljoen in België.

Blok: “In het tweede kwartaal hebben we de strategische reviews van onze Duitse en Belgische activiteiten afgerond. We hebben een nog sterker geloof in de significante waarde van E-Plus. Het verkoopproces voor Base in België is in juli gestart. Base is een succesvol bedrijf met uitstekende vooruitzichten, en we verwachten dat een verkoopprijs dat onderschrijft.”

Naar verluidt heeft KPN geprobeerd Telefónica te interesseren voor E-Plus, maar de Spanjaarden zouden te weinig hebben geboden.

América Móvil heeft geen zeggenschap in die beslissingen gehad, benadrukte Blok desgevraagd. “Er is constructief overleg over operationele samenwerking, met name dataverkeer en de benadering van grootzakelijke klanten in Zuid-Amerika en Europa. Ook het besluit om het dividend te verlagen hebben wij niet specifiek voorgelegd aan de Mexicanen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond