Deel dit artikel
-

KPN: sterkste kwartaal voor gebundelde diensten

De geschoonde omzet van KPN is in het vierde kwartaal verder achteruit gegaan naar 1,6 miljard euro, tegen 1,7 miljard een jaar terug. Ook het bedrijfsresultaat liep terug, van 606 naar 596 miljoen euro door het effect van regulering.

Ondanks de terugloop spreekt KPN (pdf) van het sterkste kwartaal van 2017 met gebundelde diensten in Consumentenmarkt. Er kwamen 95.000 abonnees bij voor vast-mobiele bundels. Ook het aantal breedbandklanten nam toe en het rendement per huishouden ook. KPN wist ook het marktaandeel te verstevigen naar 43 procent.

De mobiele markt was in 2017 wel zeer concurrerend, vooral in het voordeelsegment. Het aantal mobiele abonnees op het KPN-merk steeg in het vierde kwartaal per saldo met 8.000. In het voordeelsegment van de mobiele markt daalde het aantal abonnees met 9.000.

In de zakelijke markt verschuift de vraag van specifieke single-play oplossingen naar gestandaardiseerde en gebundelde diensten, en van traditionele diensten naar cloud- en IT-diensten. KPN scoorde afgelopen kwartaal vooral met multi play werkplekken.

KPN wil Jan Kees de Jager voor een tweede termijn van vier jaar benoemen tot lid van de Raad van Bestuur en Chief Financial Officer (CFO). Hij werkt sinds 2014 bij het bedrijf. Hij zal de besparingsdoelstelling van 350 miljoen euro eind 2019 moeten zien te realiseren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond