Deel dit artikel
-

KPN mag E-Plus verkopen

KPN mag van de Europese Commissie het Duitse dochterbedrijf E-Plus aan het Spaanse Telefónica verkopen. Wel moeten flink wat concessies worden gedaan.

Om te voorkomen dat het bedrijf O2 waarmee E-Plus wordt samengevoegd teveel macht krijgt, moet Telefónica meer dan dertig procent van zijn netwerkcapaciteit in Duitsland verkopen aan één tot drie partijen die niet over een eigen netwerk beschikken.

Diverse mededingingsautoriteiten, met name die in Engeland, Italië en Duitsland, waren minder gelukkig met de verkoop, maar hebben die niet kunnen tegenhouden.

Het aandeel KPN schoot zojuist omhoog. De transactie levert KPN namelijk 8,6 miljard euro op. Het bedrijf zal het grootste gedeelte van de vijf miljard euro in contanten aanwenden om haar financiële flexibiliteit te vergroten. Daarnaast is het van plan om over het jaar 2014 een dividend aan zijn aandeelhouders uit te keren van o,07 euro per aandeel, afhankelijk van de succesvolle afronding van de verkoop van E-Plus.

In een verklaring laat CEO Eelco Blok weten: ‘We zijn tevreden dat de verkoop van E-Plus voorwaardelijk is goedgekeurd door de Europese Commissie en zien dit als een belangrijke mijlpaal voor KPN en de Europese telecomsector als geheel. Dit stelt ons in staat een duurzaam en groeiend dividend te betalen, gecombineerd met een solide financieel profiel. Na afronding van de transactie heeft KPN een aantrekkelijk belang van 20,5 procent in Telefónica Deutschland en zal het mogelijk profiteren van dividenduitkeringen.’

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond