Deel dit artikel
-

Fusieoordeel E-Plus/O2 en Ziggo/UPC opgeschort

De Europese Commissie heeft meer tijd nodig om de voorgenomen verkoop van KPN-dochter E-Plus aan Telefónica en de overname van Ziggo door Liberty Global te beoordelen.

De Commissie had uiterlijk 23 juni met een oordeel willen vellen over het samengaan van de twee Duitse telecomspelers. Telefónica Duitsland, eigenaar O2, zou bepaalde documenten niet op tijd hebben ingeleverd. Wat vermoedelijk ook meespeelt is dat beide bedrijven flink wat concessies moeten doen door bijvoorbeeld frequenties op de Duitse markt in te leveren.

De Europese Commissie maakt uiterlijk 18 september bekend of kabelaars Ziggo en UPC mogen fuseren. Brussel lijkt zich zorgen te maken over de marktdominantie van beide kabelaars. Hoewel ze geen overlappende netwerken hebben – UPC en Ziggo bedienen eigen regio – krijgen ze wel de zeggenschap over twee betaalzenders, HBO Nederland en Film1/Sport1. Daarmee ontstaat een grote onderhandelingsmacht. De Europese Commissie heeft ook aanwijzingen dat het fusiebedrijf zogenoemde Over The Top (OTT) diensten kan hinderen, simpelweg omdat rechtenhouders dat niet willen hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond