Deel dit artikel
-

KPN: Mobiele datarecords sneuvelen op zomervakantie

Uit een analyse van het roamingverkeer van KPN blijkt dat Nederlanders afgelopen zomer reislustiger waren dan in de zomer van 2021. Dat Frankrijk weer een populaire vakantiebestemming was, is in het roamingverkeer duidelijk terug te zien. Ook de Spaanse en Italiaanse netwerken werden druk bezocht door Nederlanders.

Met een toename van 60 procent groeit het roamingverkeer zelfs harder dan de jaarlijkse toename van het dataverkeer van gemiddeld zo’n 30 tot 50 procent. De rem lijkt er dus helemaal af om op vakantie te bellen en internetten met de smartphone, constateert KPN. En omdat Nederlanders steeds grotere databundels hebben verkiezen ook meer en meer vakantiegangers 4G en 5G boven de (camping)-wifi.

De drukste dagen zijn de zaterdagen en in mindere mate de zondagen in juli. Dat zijn de ‘zwarte zaterdagen’ waarop Nederlanders massaal afreizen naar de vakantiebestemming. Terwijl ze op de snelwegen naar het zuiden vaststaan wordt er volop gebruik gemaakt van de digitale snelwegen.

Veel automobilisten gebruiken bijvoorbeeld een navigatie-app en er worden ook steeds meer films en muziek gestreamd door reizigers. Week 32, de tweede week van augustus, is de drukste week qua roaming verkeer. Waarschijnlijk waren toen de meeste Nederlanders op reis. En nooit eerder werd er in een maand zoveel roaming verkeer gegenereerd als afgelopen augustus. Ook is duidelijk zichtbaar wanneer de verschillende Nederlandse regio’s (Noord, Midden en Zuid) schoolvakantie hebben. Afgelopen zomervakantie was de regio Midden als eerste aan de beurt, gevolgd door Noord en Zuid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond