Deel dit artikel
-

KPN neemt hostingbedrijf Argeweb over

KPN neemt het hostingbedrijf Argeweb voor een onbekend bedrag volledig over. Argeweb is een van de grootste  hostingbedrijven van Nederland en levert diensten als domeinregistratie, shared hosting, hosted-exchange en online opslagdiensten aan het MKB.

De ontwikkelingen passen bij de ambitie van KPN om verdere groei te realiseren in de zakelijke markt voor cloud en hosting, zo laat het bedrijf weten. ‘Door de overname vergroten wij onze marktpositie en schaal in deze snel groeiende markt’.

Tegelijkertijd gaat KPN een samenwerking aan met Amsio, het zusterbedrijf van Argeweb. Hierdoor krijgt KPN onder andere de beschikking over Microsoft Azure Pack. Argeweb meldt op haar website dat er ‘op dit moment niets verandert’. “We gaan de zaken aan de achterkant integreren, maar aan de voorkant blijft het Argeweb,” zegt een woordvoerder tegen KPN.

Argeweb bestaat al zo’n 14 jaar, beheert 190.000 domeinnamen en tienduizenden websites. Het bedrijf is gevestigd in Maassluis met datacenters in Schiphol-Rijk en Amsterdam.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond