Deel dit artikel
-

KPN opent API Store voor ontwikkelaars

KPN lanceert aanstaande donderdag een API Store en wil zo onderdeel worden van – wat populair wordt aangeduid met – de API-economie. Het teleocombedrijf biedt ontwikkelaars daar toegang tot een aantal van zijn eigen API’s en een selectie van derden.

Tijdens The Digital Dutch 2019, een jaarlijks KPN-evenement voor digitale transformatie en innovatie, presenteert het bedrijf de API-winkel. Dat gebeurt in de Jaarbeurs Utrecht op 11 april.

Op dit moment toont de digitale winkel 26 API’s, waarvan elf van KPN zelf. Daaronder bijvoorbeeld API’s om de snelheid van een internetverbinding te testen, een URL-verkorter, beeldherkenningstechnologie en een digitale tv-gids.

Ontwikkelaars gebruiken API’s als digitale bouwstenen voor hun eigen producten. Een media-app kan, bijvoorbeeld, de tv-gids van KPN willen insluiten in zijn eigen omgeving. De relevante data wordt dan automatisch opgeslurpt via het digitale bruggetje uit KPN’s systemen naar de betreffende app.

Niet alle API’s zijn gratis te gebruiken.

In de loop van de tijd moeten er meer koppelingen in KPN’s winkel beschikbaar komen. Daarover wordt in aparte sessies met marktpartijen gesproken, zoals met leveranciers van beveiligingsdiensten volgende week.

Foto: Andrea de Poda (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond