Deel dit artikel
-

KPN slaat vriendelijker toon aan tegen Mexicanen

De vijandige toon die KPN jegens zijn grootste aandeelhouder América Móvil tentoonspreidde is flink afgezwakt. Dat blijkt uit een brief die de Raad van Bestuur van KPN vandaag aan zakelijke klanten en medewerkers stuurt.

‘We hebben er een grootaandeelhouder bij die in dezelfde sector actief is. We gaan graag het gesprek aan om te zien welke voordelen we kunnen behalen met operationele samenwerking, zoals bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop. Daar kan KPN sterker van worden.’

De brief (pdf) komt nadat topman Eelco Blok donderdag in Mexico kennis heeft gemaakt met de top van het Mexicaanse bedrijf, dat inmiddels een derde van alle aandelen van KPN in handen heeft. Eerder had Blok beleggers opgeroepen om de stukken niet te verkopen.

De Raad van Bestuur is naar eigen zeggen realistisch en praktisch te werk gegaan. ‘We hebben gedaan wat we moesten doen en alle strategische opties onderzocht om te zien of we meer waarde voor KPN konden creëren. Na een zorgvuldige beoordeling van alle opties, stellen we vast dat het doorgaan met het uitvoeren van onze huidige strategie de beste optie is voor alle stakeholders: onze klanten, onze medewerkers en onze aandeelhouders. Een strategie die er in Nederland op gericht is de beste dienstverlener te worden. Voor u – onze klant.’

KPN zegt te werken aan de versnelde modernisering van het vaste en mobiele netwerk. Het bedrijf wil de leidende positie in de zakelijke markt versterken door voorop te lopen in vast-mobiele integratie en cloud-computing.

Deel dit bericht

1 Reactie

B van Oossanen

Wiens brood men eet wiens woord men spreekt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond