Deel dit artikel
-

KPN start voorbeeldproject e-learning op basisschool

KPN is op de Utrechtse basisschool De Rietakker gestart met een e-learning project. Het telecombedrijf heeft volgens een woordvoerder "alle moderne ICT middelen geleverd waar een basisschool wat aan heeft'". KPN wil hiermee een voorbeeld schetsen voor de Nederlandse overheid over wat mogelijk is met ICT op basisscholen.

e-learning softwarebedrijf Docent is leverancier van het softwareplatform dat voor het project gebruikt wordt. Docent levert doorgaans e-learning platformen aan grote bedrijven. Met het project op De Rietakker is het de eerste keer dat het bedrijf software levert aan een basisschool. Volgens managing director Benelux Henri Cnops is het Utrechtse e-learning project een test om te kijken hoe de kinderen omgaan met hun software.

Henri Cnops is op de hoogte van het feit dat de benodigde middelen vooral voor scholen behoorlijk prijzig zijn. Cnops:"Een belangrijk aspect is dat dergelijke projecten in de toekomst alleen mogelijk zijn met subsidiëring van de Nederlandse regering of de Europese Commissie. Nu is in principe elk pakket te duur voor zowel een basisschool als een universiteit. Naast de softwarepakketten moeten scholen ook nog goede hardware, infrastructuur en dergelijke hebben. Dat kan alleen met subsidie",aldus Cnops.

Cnops wijst er op dat het belangrijk is dat scholen beschikken over goede mogelijkheden voor e-learning. "Als je het goed wilt doen, moet je het ook echt goed doen. Dat wil zeggen dat scholen onder andere moeten beschikken over voldoende bandbreedte. Het gaat om de beleving van de leerling, als ze nu goede ervaringen met e-learning hebben dan zullen ze daar later eerder en meer gebruik van gaan maken", aldus Cnops.

Deel dit bericht

3 Reacties

Herman van Oorschot

Is dit geen oude koek jongens?Zie het persbericht van KPN van 23 augustus 2000:KPN investeert in ICT project in het basisonderwijs.Den Haag, 23-08-2000 Basisschool in De Bilt doet ervaring op met ICT  http://www.kpn-corporate.com/nl/pers/index.php?id=2.01&taal=nl

Hans van der Heijden

Met de uitspraak "Nu is in principe elk pakket te duur voor zowel een basisschool als een universiteit" wordt ten onrechte de suggestie gewekt dat Nederlandse universiteiten zich vooralsnog niet aan digitale leerplatformen zouden wagen. Niets is minder waar. Mijn eigen universiteit werkt bijvoorbeeld met een geavanceerd digitaal leerplatform voor haar studenten Economie en Bedrijfskunde. Ook andere universiteiten hebben dergelijk platformen operationeel; soms op commerciele pakketten gebaseerd, soms in-huis ontwikkeld. Hans van der HeijdenFaculteit Economie en BedrijfskundeVrije Universiteit Amsterdam

redactie Emerce

in reactie op Herman van Oorschot:We hebben de lead van het bericht niet goed geformuleerd. Het is inderdaad oud nieuws dat KPN dit project is gestart. We wilden iets meer over de achtergrond van het project melden. Dat is niet helemaal uit de verf gekomen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond