Deel dit artikel
-

KPN ziet af van verkoop Base

KPN haalt zijn Belgische dochter BASE weer uit de etalage. Dat meldt het telecombedrijf zojuist zelf. De biedingen voor de telecomdochter vielen tegen.

Op 21 juni 2012 maakte KPN bekend dat het de strategische review van BASE had afgerond en dat in juli een verkoopproces van BASE zou beginnen. KPN heeft ook aangegeven BASE alleen te verkopen voor de juiste prijs. ‘De niet-bindende biedingen reflecteren niet de sterke positie en vooruitzichten van BASE’, stelt KPN.

Het besluit komt luttele dagen nadat de Belgische kabelaar Telenet liet weten geen interesse meer te hebben in BASE. Telenet gold als de meest serieuze kandidaat.

KPN zou meerdere biedingen hebben ontvangen op zijn Belgische dochterbedrijf, zo meldde Reuters enkele dagen terug op basis van diverse anonieme bronnen. De Persgroep, Telenet en private-equitypartijen Blackstone, Providence en Cinven zouden een bod hebben gedaan. De overnameprijs werd geraamd op 1,4 tot 1,7 miljard euro.

KPN ziet BASE naar eigen zeggen als een ‘succesvolle Challenger met sterke omzetgroei, aantrekkelijke marges en uitstekende vooruitzichten’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond