Deel dit artikel
-

Kwart miljoen boete voor hardnekkige spammer

OPTA heeft een fikse boete en een dwangsom opgelegd aan de eigenaar van adverterenisgratis.nl. Na een eerdere waarschuwing van het overheidsorgaan in 2005, bleef de privépersoon spam aan consumenten versturen.

De eigenaar van de site bleef na de waarschuwing van OPTA het spamverbod overtreden. Naast de boete van 250.000 euro is er om die reden een dwangsom opgelegd. Per dag dat er spam wordt verstuurd mag de persoon in kwestie 5.000 euro betalen, met een maximum van 100.000 euro.

De site valt onder SerincoBenelux Advertising, een eenmanszaak van Reinier Schenkhuizen uit Alphen aan de Rijn. Hij kocht in 2001 SerincoBenelux Advertising over van de toenmalige eigenaren, lanceerde Adverterenisgratis.nl in 2004 en kocht het volledig aan in 2005 van de toenmalige Belgische ontwikkelaar. Voor SerincoBenelux Advertising wordt in fora al gewaarschuwd in 2006.

Na aanhoudende klachten startte OPTA een onderzoek. Bij een huisbezoek in 2007 is er bewijsmateriaal in beslag genomen. Verder onderzoek legde bloot dat er minimaal 21 miljoen spammails zijn verstuurd.

De overtreding heeft al met al bijna 5 jaar geduurd. In deze tijd ontving OPTA bijna 400 klachten. Mocht hij dat willen, dan kan de eigenaar nog bezwaar indienen en in beroep gaan.

Het is in Nederland al geruime tijd verboden om ongevraagde e-mail aan consumenten te versturen. Binnenkort komt daar het verbod op zakelijke spam bij.

Bron foto: inuyaki.com (CC)

Deel dit bericht

1 Reacties

Bas Groot

yesss, een terechte boete!!! Want deze knakkers waren echt unstoppable. De unsubscribe functie was er alleen om zeker te weten dat er nog meer spam heen kan. En ik heb mijn to-trash rules 3x moeten aanpassen voordat er niks van hun meer doorheen kwam.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond