Deel dit artikel
-

Kwart Nederlands e-commerce via telefoon en tablet

Bijna een kwart van alle online aankopen in Nederland vindt plaats via een smartphone of een tablet. Telefoons zijn goed voor negen procent van het totaal, heel weinig in vergelijking met bijvoorbeeld de dertig procent in Engeland.

De Nederlandse consument shopt vaker met zijn tablet (14%) dan met zijn smartphone (9%), vertellen nieuwe cijfers van de eCommerce Payment Monitor van Thuiswinkel.org.

Het liefst winkelt men gewoon op een groot scherm. Dat is doorgaans de laptop, want goed voor 43 procent. De desktop neemt af qua belang en daalde van 34 naar 31 procent.

iDEAL is nog steeds veruit het populairste en meestgebruikte betaalsysteem in Nederland. Maar we gebruiken ook steeds liever de optie om achteraf te betalen. Dat laat de groei bij Afterpay zien (+49%), dat nu een marktaandeel van vier procent heeft. Accept-giro daalde naar drie procent.

De totale online markt groeit in 2016 met 22 procent als wordt gekeken naar het aantal aankopen. Waar in 2015 nog 142 miljoen aankopen werden gedaan, is dit in 2016 toegenomen tot 174 miljoen.

Foto: Kai Engel (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond