Deel dit artikel
-

Netflix groeit minder snel dan verwacht

Beleggers reageerden vanavond teleurgesteld op de kwartaalcijfers van Netflix. Die waren overeenkomstig de verwachtingen, maar het bedrijf groeit minder hard dan verwacht. In het derde kwartaal kwamen er op de thuismarkt 980.000 bij, veel minder dan de 1,37 miljoen die analisten hadden verwacht. Netflix denkt dat het komt door recente prijsverhogingen. De koers kelderde nabeurs met 24 procent.

Het online videobedrijf heeft wereldwijd 50 miljoen abonnees in vijftig landen. Wereldwijd viel de groei ook tegen, er kwamen 3 miljoen bij, in plaats van de 3,7 miljoen die waren verwacht. Tien procent van de internationale klanten heeft een proefabonnement en draagt niet bij aan de omzet. In het vierde kwartaal verwacht Netflix 1,85 miljoen nieuwe abonnees op de thuismarkt (pdf).

Netflix deed 1,22 miljard dollar omzet in het afgelopen kwartaal, op de (Amerikaanse) thuismarkt groeide de omzet met 25 procent. De winst kwam uit op 59,3 miljoen dollar, 96 dollarcent per aandeel. Internationaal maakt Netflix winst voor alle markten samen, maar dat geldt niet voor alle landen. In de thuismarkt bestellen nog altijd 6 miljoen abonnees fysieke DVD’s per post.

Concurrent HBO maakte maandag bekend dat het volgend jaar een eigen streamingdienst gaat beginnen. Abonnees zijn dan niet langer aangewezen op een kabelabonnement. Voorlopig wordt die dienst alleen aangeboden in de VS. In Europa blijft een kabelabonnement noodzakelijk, ook om gebruik te maken van de apps van HBO.

Deel dit bericht

1 Reactie

Remco

Dat komt doordat er veel te weinig nieuwe films en series bijkomen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond