Deel dit artikel
-

Kwartaalomzet bol.com rond de 100 miljoen

Bol.com boekte in het tweede kwartaal een omzet van rond de honderd miljoen euro. Door de overname van bol.com boekte Ahold in die drie maanden een extra omzetgroei van 2,4 procent.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Ahold vanochtend publiceerde.

Het marktbericht meldt, dat bol.com zestig miljoen euro bijdroeg aan de kwartaalomzet. Die bijdrage telt voor de acht weken waarin Ahold de resultaten van bol.com meerekent. De omzet van de webwinkel ligt omgerekend naar dertien weken rond de honderd miljoen euro. Over heel 2011 lag het verkooptotaal op 376 miljoen euro.

Ahold nam bol.com afgelopen voorjaar over voor 350 miljoen euro. Het kwartaalbericht geeft nu een duidelijke blik op de constructie van het overnamebedrag. Een groot deel daarvan bestaat uit goodwill. Ook is te zien dat bol.com op het moment van overname 24 miljoen in de kassa had liggen.

In Nederland boekte Ahold een omzet van 2,6 miljard euro (+5,3 procent), internationaal is er sprake van een stijging van 3,9 procent tot 7,7 miljard.

Topman Dick Boer van Ahold (foto) zegt dat de bestaande, eigen e-commerceactiviteiten dubbelcijferige groei laten zien. Dat zegt hij over een kwartaal waarin zowel Smaak.nl als Truus.nl de deuren moesten sluit omdat investeerders geen heil meer in hun business zagen.

Deel dit bericht

3 Reacties

David

Ben benieuwd naar de omzet van Bol als een geduchte concurrent als Amazon naar NL komt.

Guus

Ongelofelijk dat zoiets heeft kunnen gebeuren. Hoe kan dit in nederland.

Erwin Boogert

Guus, wat bedoel precies te zeggen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond