Deel dit artikel
-

Laptopban leidt tot creativiteit bij Golfmaatschappijen

Het verbod op tablets en laptops in de cabine dat de VS heeft opgelegd aan tien luchthavens in het Midden-Oosten en Noord-Afrika heeft tot creatieve oplossingen geleid van de betrokken luchtvaartmaatschappijen.

De Amerikaanse maatregel stelt dat alle elektronische apparaten groter dan een smartphone moeten worden ingecheckt op non-stop vluchten naar de VS vanaf vliegvelden in Egypte, Jordanië, Koeweit, Marokko, Qatar, Saudi Arabië, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten.

Qatar Airways biedt daarom aan alle businessclass-passagiers met bestemming VS een leen-laptop aan. Daarnaast krijgen alle passagiers een uur gratis wifi aangeboden, die ze op hun smartphone kunnen gebruiken.

Met ingang van 2 april zal Etihad Airways iPads uitlenen in de first- en businessclass. Ze krijgen ook gratis wifi gedurende de vlucht. En Emirates heeft een speciale vervoerservice: passagiers kunnen hun laptop of tablet net voor vertrek inleveren. Deze worden in een speciaal verzendkrat in het ruim geladen en vervoerd, zodat reizigers niet bang hoeven te zijn voor beschadigingen.

Royal Jordanian probeert er vooral de zonnige kant van in te zien en benut de ban in advertenties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond