Deel dit artikel
-

‘Layar overgenomen door concurrent Blippar’

Het Amsterdamse mobiele technologiebedrijf Layar zou zijn overgenomen door Blippar, een bedrijf dat vergelijkbare augmented reality-diensten levert aan adverteerders.

De directie van Layar was kort voor publicatie niet in de gelegenheid te reageren op het nieuws dat TechCrunch meldt. De bedrijven waren van plan om de overname eind volgende week bekend te maken, aldus interne documentatie van Blippar.

Layar en Blippar bedienen een vergelijkbare klantengroep op deels overlappende markten. Waar Layar de beweging vanuit Europa naar Noord-Amerika maakt, gaat Blippar de andere kant op. Laatstgenoemde heeft drie Amerikaanse kantoren en een filiaal in Londen.

De exacte details van de overname zijn niet bekend.

Blippar ontving begin 2012 een kapitaalinjectie van Qualcomm Ventures. Layar werkt met durfkapitaal van Prime Ventures, Sunstone Capital en Intel Ventures. Laatstgenoemde investeerde eind 2010 tien miljoen euro. Prime en Sunstone betaalde in dollars 3,4 miljoen voor een minderdsheidsbelang.

Beide bedrijven ontwikkelde technologie die reclame in tijdschriften interactief kan maken op de mobiele telefoon. Een lezer houdt het cameraoog van zijn toestel boven een reclame in het blad en ziet een interactieve versie ervan op zijn scherm verschijnen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond