Deel dit artikel
-

Lectric start leadgenererende kortingsite in België

Lectric Groep breidt het bedrijfsonderdeel Permission, de leadgenererende actiesite richting consumenten uit naar België. Andere leadgenererende concepten van dit onderdeel, als bijvoorbeeld enquêtes moeten ook op de markt bij onze zuiderburen worden uitgerold in de nabije toekomst.

De Lectric Groep bestaat nu uit 8 ondernemingen, ieder met een eigen specialiteit. De onderdelen functioneren zelfstandig, vrijwel los van Lectric Groep. Permission heeft na de lancering van Actieplein in Nederland begin dit jaar, de site nu geopend in België. Het gaat enkel om een website, het bedrijf is niet fysiek aanwezig met een kantoor over de grens.

Permission kreeg van verschillende bedrijven de vraag of Actieplein ook in Vlaanderen actief was om daar leads en online bereik te leveren.

Actieplein biedt de consument kortingsbonnen, gratis producten, speciale voordeelacties en prijsvragen die wekelijks via e-mailcampagnes onder de aandacht worden gebracht. Het initiatief is te vergelijken met de populaire kortingsites als Groupon die de laatste tijd in veelvoud de kop op lijken te steken. In de basis bouwt Permission een consumentendatabase op waarbij kenmerken van de consument worden verzameld. "We weten bijvoorbeeld wat voor vakantieplannen mensen hebben, dat kan interessant zijn voor reisorganisaties", aldus Renée Dirks, Project Manager bij Permission.

Daniel Verhagen, Projectmanager van Permission, over Actieplein: "Bedrijven zijn altijd op zoek naar nieuwe prospects en klanten voor hun producten. Daarnaast wordt door consumenten online steeds meer gezocht op de trefwoorden: voordeel, korting en actie. Actieplein biedt bedrijven de mogelijkheid om via affiliate marketing hun producten en diensten in de vorm van speciale acties onder de aandacht te brengen bij een grote groep consumenten."

Om data te verzamelen wordt er naast Actieplein ook gebruik gemaakt van andere concepten, als bijvoorbeeld enquêtes, die door partners online worden verspreid. Actieplein is een aanvulling en toegevoegd om in het pakket aan adverteerders aan te kunnen bieden.

De andere concepten worden ook uitgerold op de markt in België. Vooralsnog blijft de internationale expansie bij dit land. "We hebben nog geen concrete plannen voor verdere uitbreiding. De Vlaamse markt is natuurlijk makkelijk om mee te beginnen", aldus Dirks.

Permission heeft op dit moment 300.000 adressen in de database. Rondom Actieplein is dit in Nederland 50.000. In België zoekt het bedrijfsonderdeel opnieuw samenwerking met affiliatenetwerken. Ook adverteerders worden nog gezocht. Al staat NTI al op de website, daarvoor is Permission al actief in België.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond