Deel dit artikel
-

@Leisure Group lijft Aan Zee en VillaXL in

De @Leisure Group, het moederbedrijf van vakantiehuizenspecialist Belvilla, neemt voor een onbekend bedrag vakantiehuizenaanbieders Aan Zee en VillaXL over. Daarmee wil met doorgroeien tot één van de grootste online aanbieders van vakantiehuizen in Europa.

Met het nieuwe aanbod groeit de Belvilla-portfolio met 2.000 vakantiehuizen in toeristische regio’s. Het Aan-Zee-aanbod van bijna 900 vakantiewoningen bevat zo’n 700 kustwoningen. De toegevoegde waarde van VillaXL zit hem volgens @Leisure Group vooral in de grotere en relatief luxe vakantiehuizen, voornamelijk op de populaire vakantiebestemmingen Nederland, België en Frankrijk.

Villa XL heeft circa 1.200 vakantiehuizen in het portfolio, waarvan ruim een derde groepshuizen, en tevens zo’n 100 vakantievilla’s op Aruba, Bonaire en Curaçao.

Aan Zee is in 2002 opgericht door Dick Hakkenbroek. Hij stond tevens aan de wieg van VillaXL, dat in 2005 werd opgericht. De toetreding van beide merken aan de holding maakt de cirkel weer rond. Hakkenbroek was namelijk ook één van de oprichters van het merk Belvilla in 1987.

De overname volgt nadat eind vorig jaar Agence Belle France werd ingelijfd en eerder dit jaar Topic Travel.

Deel dit bericht

2 Reacties

Gijs Bos

Als ik me niet vergis: eerst Belvilla opgericht, toen Belvilla verkocht, dan Belvilla teruggekocht voor een appel en een ei, daarna Belvilla weer verkocht (voor veel meer), en dan Aan Zee oprichten en die weer aan Belvilla verkopen: knap werk!

Gijs Bos

De geschiedenis schijnt iets complexer te zijn dan hierboven beschreven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond