Deel dit artikel
-

‘LG klopt Apple in VS met smartphones’

De Zuid-Koreanen lijken de Amerikaanse markt voor smartphones verder te domineren, een opmerkelijke ontwikkeling omdat de iPhone een Amerikaanse merk is. Volgens Counterpoint Research is LG Apple reeds gepasseerd.

Gemeten naar het aantal verkochte smartphones leidt Samsung met 33 procent, bezet LG een tweede plaats met dertien procent en mag Apple genoegen nemen met twaalf procent.

Volgens de marktvorser heeft LG zijn lichte voorsprong op Apple te danken aan de populariteit van de Nexus 4 en de Optimus G. Vooral die Nexus is niet aan te slepen, met lange wachttijden. LG doet het overigens al langer goed in de Verenigde Staten.

De cijfers zijn ietwat verwarrend, want volgens weer een ander onderzoeksbureau was Apple juist het bestverkopende merk in de laatste drie maanden van 2012 met een marktaandeel van 51 procent. Android moest genoegen nemen met 44,2 procent. Kantlar Wordpanel ComTech heeft overigens wel naar de totale iOS markt gekeken, inclusief tablets, en op dat terrein doet Apple het beter dan de rest.

Opmerkelijk is dat 36 procent van de de iOS-kopers zijn geswitched van smartphone en negentien procent daarvan Android-gebruikers zijn.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeroen Fransen

Volgens mij halen jullie de moedercategorie mobiele telefoons (‘handsets’ in het geciteerde artikel) door elkaar met smartphones. In elk geval zou je het oorspronkelijke onderzoek moeten zoeken en niet alleen een artikel naar aanleiding van.

Redactie Emerce

Toegegeven: er is niet veel informatie beschikbaar, maar de aangehaalde voorbeelden betreffen smartphones. LG, Samsung en Apple concurreren in de VS in die markten, niet met simpele toestellen.

Gert Meijer

Ik heb sinds kort de Nexus 4 en begrijp als geen ander waarom LG het zo goed doet. Qua specs kan de Nexus de iPhone makkelijk aan – en dat voor de helft van de prijs.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond