Deel dit artikel
-

Lime: steppen naar je afspraak

Afgaand op de verschillende initiatieven die in korte tijd zijn geïntroduceerd, lijken elektrische steps het transport in de Europese binnensteden drastisch te kunnen veranderen. Zeker de drukke en autoluwe gebieden in Nederland. Een stapje verder dan de Swapfiets.

De elektrische step waar we het in dit artikel over hebben. wordt geleverd door Lime. Geen Chinees die steden overspoelt met tienduizenden vehikels en dan failliet gaat, maar een bedrijf met financiële steun van onder andere Google Ventures en Uber. Kijk, dat is andere koek dan dat gele of oranje zwaar trappende, urbane onkruid. Net voor de zomervakantie is Lime begonnen met het strategisch verspreiden van honderden steps in Parijs. Andere steden zullen volgen. Behalve via Limes app is het ook mogelijk om via de Uber-app een step te huren. Handig, want die heeft al een grote installed base.

Je kunt het als een nadeel zien dat de steps elektrisch zijn en moeten worden opgeladen. De optimistische ondernemers draaien dat om in hun voordeel. Het opladen gebeurt door particulieren die wat willen bijverdienen (‘Juicers’). Ze halen de steps op, laden ze helemaal op, verdienen daar vijf dollar mee en zetten ze weer terug. Precies daar waar Lime de volgende dag de grootste drukte verwacht, of juist daar waar het vraag wil stimuleren. Klinkt veelbelovend.

Specificaties
Maximum bereik: 30 kilometer
Maximum snelheid: 25 km/u
Motor: 250 Watt
Wielen: 8 inch, massief
Beperking: alleen volwassenen als bestuurder
Website: li.me

* Dit artikel verscheen eerder in het oktobernummer van Emerce magazine (#167).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond