Deel dit artikel
-

Taxify stapt op de elektrische steps

De Europese taxibemiddelaar Taxify lanceert een nieuw vervoersmerk voor vervoer in grote binnensteden. Onder het label Bolt stapt het in de verhuur van elektrische steps.

De eerste markt waar Bolt actief wordt is Parijs. Dat lijkt de strijdarena te worden voor internationale aanbieders van de elektrische stepjes. Sinds enkele maanden zijn daar ook Lime en Bird actief.

In Parijs behoren de elektrische steps, die op willekeurige plekken op de trottoirs staan geparkeerd, inmiddels al tot het straatbeeld. Zakenlui maar ook toeristen die gezwind van de ene naar de andere locatie willen, vinden er een alternatief in voor het openbaar vervoer en de taxi.

Dat laatste is ook de reden dat Taxify in de steppenbusinessen stapt. Bolt is een aanvulling op zijn bestaande dienstverlening, die neerkomt op wat Uber doet: bemiddelen tussen taxi’s en passagiers. Klanten van Taxify kunnen via hun app ook elektrische steps vinden(GPS) en huren. Het minimumtarief is een euro. De variabele kosten zijn vijftien cent per minuut.

Uber heeft een internationale samenwerking met Lime. Taxiklanten kunnen via de app steps van Lime van het sloten halen en afrekenen.

Taxify, afkomstig uit Estland, is in technische zin een platform waar andere stemverhuurders op kunnen aansluiten. Dat vertelt CEO Markus Villig aan Business Insider.

In Nederland treft stemverhuurder Bird voorbereidingen om in Amsterdam op te starten. Het is nog niet bekend wanneer de eerste klant kan opstappen.

Autofabrikant Daimler en de ‘Chinese Uber’ Didi Chuxing investeerden in juni 175 miljoen dollar in Taxify. Dat brengt de waardering van het bedrijf boven de miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond