Deel dit artikel
-

Line begint Japanse Uber

Uber heeft er alweer een concurrent bij. Chatapp Line uit Japan start een eigen taxidienst in Tokio. Die wordt volledig geïntegreerd in de bestaande app.

Al meteen zijn 3500 taxi’s beschikbaar door een samenwerking met taxibedrijf Nihon Kotsu. In de nabije toekomst streeft Line naar 20.000 taxi’s. Line Taxi moet uiteindelijk in heel Japan verkrijgbaar zijn.

Line heeft niet minder dan 170 miljoen gebruikers in tweehonderd landen. En het is een goudmijn gebleken. Aan de verkoop van digitale content (stickers) verdient Line alleen al 10 miljoen dollar per maand. Line wil ook een streamingdienst MixRadio overnemen van Microsoft.

Uber zelf experimenteert met een nieuwe bezorgdienst in Hong Kong, UberCARGO. Die volgt na eerdere experimenten met fietskoeriers in New York.

Dat Uber Hong Kong heeft geselecteerd voor de experimenten is overigens niet zo vreemd: studentenbedrijfjes Lalamove (EasyVan) en GoGoVan zijn daar al langer actief op de logistieke markt. EasyVan haalde deze week nog 10 miljoen dollar op.

Deel dit bericht

1 Reactie

Zeur

De dienst van Line heeft weinig met Uber te maken.
Line heeft gewoon een taxi-oproep dienst in haar app geintegreerd. Van dat soort apps zijn er vele beschikbaar in Japan. Maar de taxi die op komt draven is een reguliere taxi die je tegen het normale (start)tarief naar je bestemming brengt.
Omdat je in Japan, net zoals in NL, gewoon een taxivergunning nodig hebt en je moet houden aan de door de overheid bepaalde minimumtarieven, is een Uber constructie simpelweg niet mogelijk.
Concurrentie op prijs als ‘vrije’ rijder is net zoals in NL niet toegestaan.

Dus Uber is gewoon de volgende investmentbubbel die binnenkort gaat klappen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond