Deel dit artikel
-

LinkedIn koopt banenmatcher

LinkedIn legt 120 miljoen dollar neer voor banenmatcher Bright, waarvan 27 procent in contanten. Gebruikers krijgen eind deze maand al toegang tot de gegevens van het bedrijf.

Bright is een concurrent van CareerBuilder en Monster, die banenzoekers helpen met het vinden van geschikt werk. Het is de duurste overname van LinkedIn tot nu toe. Eerder kocht LinkedIn Slideshare voor 119 miljoen en Pulse voor negentig miljoen dollar. Bright-oprichter Eduardo Vivas zegt dat beide bedrijven er dezelfde ‘datagedreven visie’ op nahouden. Zeker vijftig werknemers gaan mee, maar het is onduidelijk of de oprichters blijven.

LinkedIn publiceerde gisteren zijn kwartaalcijfers. In de laatste drie maanden van 2013 zijn er 28 miljoen nieuwe gebruikers bijgekomen. De omzet ging naar 447,2 miljoen dollar, 47 procent meer omzet dan in het laatste kwartaal van 2012. De winst kwam niet verder dan een magere 2,8 miljoen euro, 67 procent minder dan in het laatste kwartaal van 2012. Oorzaak zijn de sterk gestegen kosten, die zestig keer hoger liggen dan een jaar geleden. LinkedIn haalt wel meer uit betaalde abonnementen, zo’n 88 miljoen dollar.

Voor het komende kwartaal gaat LinkedIn uit van omzet van 455 tot 460 miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond