Deel dit artikel
-

Locatiegebaseerd daten nog toekomstmuziek

Met de komst van push notifications is locatiegebaseerd mobiel daten een stap dichterbij. Toch lijken de grotere spelers in Nederland nog huiverig voor dit fenomeen.

Eerder deze week werd meetMoi NOW gelanceerd, een mobiele dating applicatie die gebruikers een seintje geeft wanneer er een potentiële match in de buurt is. Daten in de wilde weg als het ware. Met de mogelijkheid om applicaties in de achtergrond te laten draaien en een seintje te geven wanneer er een actie in de applicatie plaatsvindt, push notification, zijn degelijke locatiegebaseerde applicaties voor de datingwereld mogelijk geworden.

Toch wagen de Nederlandse online datingsites zich hier nog niet aan. Volgens Tjeerd Korenstra, CEO bij Relatieplanet zitten er nog te veel haken en ogen aan. Hij liet aan Emerce weten dat het vooral met de veiligheidsfactor te maken heeft. De gebruiker moet zelf goed opletten of de applicatie uit staat wanneer hij op weg is naar huis. Anders is het mogelijk dat kwaadwillenden op deze manier de ander naar huis volgen. Die kans, hoe klein ook, wil Korenstra niet op zijn geweten hebben.

Relatieplanet heeft inmiddels wel een iPhone-applicatie, zonder toeters en bellen, in de App Store. Een mobiele website voor alle andere platforms is in ontwikkeling. Zo ook bij e-Matching, een mobiele website staat in de planning om alle mobiele gebruikers te bedienen. Ook hier geen plannen voor locatiegebaseerde mobiele diensten, zo laat mede-oprichter Jan Jasper de Konink weten. “Onze gebruikers zitten hier niet op te wachten. Er zitten bij ons ook advocaten bij en artsen”, aldus de Konink van de site voor hoger opgeleiden. “Bij ons zijn mensen op zoek naar serieuze relaties.” Hij ziet een functie als locatiegebaseerd daten overigens wel gebeuren bij de meer op fundates gerichte sites.

Inmiddels zijn er wel kleine initiatieven die locatiegebaseerde aplicaties voor de datingmarkt ontwikkelen. Zo is er Grindr, een dergelijke applicatie voor de gay scene. En ook het bedrijfje Urban Signals ontwikkelde een applicatie waarbij gebruikers een bericht krijgen wanneer een potentiële match en single in de nabije omgeving is. Ooit begon KPN met Olllo, locatiegebaseerd daten via sms. Deze dienst is inmiddels ter ziele. Veel van de applicaties zijn gratis, maar werken vervolgens met een abonnementsvorm.

In Nederland blijft het aantal gebruikers van een mobiele breedbandaansluiting groeien en ook het aantal singles zal voorlopig elk jaar stijgen. De kritische massa is voorhanden, al zal een locatiegebaseerde app vallen of staan bij het aantal mensen in een bepaald gebied.

Bron foto

Deel dit bericht

2 Reacties

Robin be2

Ik vind het ook heel erg riskant om nu echt geolocalisatie te gebruiken om te daten. Het lijkt meer op een gadget als een echte manier om aan liefde te komen. Hou het online, maar gewoon achter je computer, denk ik.

CKEZ

Wat is WithU?

WithU is een gratis* locatiegebaseerde date applicatie voor de mobiele telefoon.
Date applicatie

WithU is een locatiegebaseerd mobiel dating programma. Door middel van deze applicatie kunnen mensen actief daten. Het programma ziet namelijk waar je op dat moment bent en wie er bij jou in de buurt is. Je vult in het programma mijn type in: haarkleur, geslacht etc. Het programma zal aangeven hoeveel je matcht met de personen in jouw omgeving. Bij een hoge match stuur je een flirt of bericht. Aan de hand hiervan kan er worden gedate of vriendschappelijk iets worden afgesproken.
Locatiegebaseerd

Op basis van de gps in je mobiele telefoon bepaalt het programma waar jij je bevindt. Heeft je telefoon geen gps? Geen nood! Je kan zelf een locatie opgegeven. Zowel een adres als een bezienswaardigheid voldoet hiervoor. Zo kan je bijvoorbeeld simpelweg ‘De Dom, Utrecht’ invullen. De personen op je persoonlijke homepage zijn de personen die het dichtst bij je in de buurt zijn op dat moment.
WithU op de Mobiele Telefoon

WithU werkt op elk toestel die over mobiel internet beschikt, hierdoor sta je altijd online op de momenten dat het jou uitkomt. *Het gebruik van WithU is gratis. Door de provider van uw mobiele abonnement kunnen wel kosten in rekening gebracht worden, voor het gebruik van mobiel internet.
WithU op de computer

WithU werkt op elke computer die op dat moment over internet beschikt. Bij het inloggen wordt er gevraagd om de locatie in te voeren. Het kan ook zijn dat het internet werkt via FireFox, dan is het eerder genoemde niet nodig. FireFox vindt namelijk zelf waar jij je op dat moment bevindt. Verder werkt WithU hetzelfde via de computer als via de mobiele telefoon. Via de telefoon kan er actiever gedate worden, omdat je hierbij meer profeit hebt van het locatie gebaseerde.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond