Deel dit artikel
-

LogicaCMG, Media Republic ook in messenger-project SNS

LogicaCMG en Media Republic zijn naast SNS en MSN ook betrokken bij het buddybanking-project van SNS. Dat zegt woordvoerder Jan-Willem Dreteler van SNS Bank. Ook zijn de tarieven voor het overmaken van geld naar een buddy en de transactiekosten voor webshops volgens hem definitief vastgesteld.

Volgens Dreteler is LogicaCMG betrokken bij het project van SNS als systemintegrator en is Media Republic gevraagd grote delen van het design van Bill, zoals het nieuwe betaalsysteem voor messenger van SNS heet, te verzorgen.

Bill is een laagdrempelige prepaid betaalmethode op internet voor kleine bedragen en is speciaal ontwikkeld voor de msn-generatie. Het krijgt een eigen tabblad binnen Messenger. Het betaalsysteem is niet alleen bedoeld voor het afhandelen van betaaltransacties bij webshops. Ook kan er via msn geld worden overgemaakt naar buddies. Vandaar ook de naam 'buddybanking'.

Voor Media Republic is juist gekozen omdat het bedrijf al nauw samenwerkte met msn en dat nog steeds doet. Daarbij verwijst Dreteler onder meer naar Eccky, een virtueel figuurtje dat binnenkort zal worden geïntegreerd in msn, maar dat nu nog volop getest wordt bij Media Republic.

Met LogicaCMG wordt in zee gegaan omdat dat een goede reputatie heeft op het gebied van systeemintegratie. Bill draait binnen msn namelijk op de betaalsystemen van SNS. Verder meldt Dreteler dat het tarief voor het geld overmaken naar een buddy is vastgesteld op 3 eurocent per transactie en niet op 5 eurocent waarop eerder werd gespeculeerd.

Daarnaast is ook het tarief voor webshops bekend. Bij iedere aankoop moeten webshops 10 procent commissie betalen met een minimum van 10 eurocent en een maximum van 60 eurocent. Voor de koper zijn er geen additionele kosten aan een aankoop verbonden, verzekert Dreteler.

Deel dit bericht

2 Reacties

A Treur Jr

Een volgend kansloos initiatief. Al deze individuele bank acties zijn gedoemd te mislukken. Wanneer ontdekt men nou eens dat een nieuwe betaalmethode op termijn alleen maar kan overleven als ALLE banken er aan meewerken?

R Stapper

Ach ik weet niet, in het eerdere bericht werd aangegeven dat het niet meer uitmaakt bij welke bank je zit, het is geschikt voor iedereen. Bovendien klinkt het wel aardig, een portemonee in je messenger, die heb je altijd bij de hand. Ik zou meer vraagtekens zetten bij de beveiliging van zoiets. Het is tenslotte msn …

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond