Deel dit artikel
-

Logistieke dienst Paazl breidt uit naar België

Nederlandse webwinkels kunnen eenvoudiger naar België gaan verkopen nu Paazl het Belgische bpost als logitiek partner heeft getekend. Vanaf september worden Belgische webshops actief benaderd om hun logistiek te verbeteren.

Een onderzoek van de Europese Commissie liet gisteren al zien, dat Belgen graag en vaak over de landsgrenzen kopen. Nederland is vanwege de taal en geografische nabijheid vaak een favoriete bestemmingen om digitaal te shoppen. De honderden winkels die Paazl gebruiken om hun logistieke systeem te optimaliseren, kunnen die buitenlandse klantengroep nu beter gaan bedienen.

Webwinkels die ook naar België leveren, kunnen nu de bezorgopties van bpost (vroeger: ‘De Post’) gaan bieden. Het voormalig staatspostbedrijf bezorgt behalve aan de deur ook bij ophaalpunten en bij pakketautomaten. Dat laatste komt in Nederland weinig voor.

Paazl is een dienst waarmee webwinkeliers hun klanten tijdens het bestelproces meerdere keuzes geven rondom de aflevering van hun pakket. Klanten kunnen door de voor hen onzichtbare cloudapplicatie kiezen welk bezorgdienst ze wensen of in welk tijdvak ze hun pakket willen ontvangen. Het bedrijf werkt samen met alle grote logistieke leveranciers.

Directeur Bernard Schreiner over zijn vier jaar oude bedrijf: “We zijn erg hard gegroeid in de afgelopen anderhalf jaar. We bedienen nu tussen de vierhonderd en 450 webshops. Dat zijn vaak grote winkels. Onze dienst wordt interessant voor een ondernemer als hij meer dan vijftig pakketten per de dag de deur uitdoet.”

“De groei komt vooral van winkeliers die beseffen dat ze efficiënter kunnen worden met een onderdeel waar ze tot dan toe veel tijd aan kwijt waren. Bovendien, en dat speelt ook mee, merken ze dat de consument vraag naar flexibeler belevering. Het was lastig om Paazl drie jaar geleden aan de man te brengen, maar we zitten nu op een goede golf.”

Het aantal pakketten dat het wekelijks helpt uitleveren, verdubbelde ten opzichte van vorig jaar tot zestigduizend.

In september openen Schreiner en zijn compagnons een kantoor in België. Ze overwegen om per 2014 de Duitse markt te betreden.

Foto: forsterfoto (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond