Deel dit artikel
-

Loudcloud op overnamepad

Het Amerikaanse Loudcloud, dat bedrijven internettaken uit handen neemt, gaat Frontera overnemen, een bedrijf dat zich ook richt op outsourcing. Loudcloud is opgericht door Marc Andreessen, die in het verleden ook Netscape mede heeft opgericht. Loudcloud maakte ook bedrijfsresultaten bekend, de omzet steeg en het verlies liep terug.

De overname van Frontera wordt volledig betaald in aandelen. De verwachting is dat de overname in het tweede kwartaal van dit jaar afgehandeld zal zijn.

Loudcloud verzorgt de internet-infrastructuur voor andere bedrijven, waaronder AOL en NewsCorp (het mediabedrijf van Rupert Murdoch). Het was vorig jaar een van de weinige internetbedrijven die een beursgang waagde. De introductiekoers was zes dollar, maar die waarde heeft de koers van het aandeel niet meer gehaald. In juni lag de koers beneden de twee dollar, momenteel is het 3,20 dollar.

Loudcloud heeft in de drie maanden eindigend op 31 januari een omzet geboekt van 15,9 miljoen dollar, een stijging van elf procent ten opzichte van het derde kwartaal en 79 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2001. Over het gehele jaar steeg de omzet met 262 procent.

Het nettoverlies liep terug met 0,51 dollarcent per aandeel, dat is 18 procent minder dan het voorgaande kwartaal. Loudcloud leed in de maanden november, december en januari een verlies van 33,6 miljoen dollar, tegenover 58,8 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond