Deel dit artikel
-

Louter vrouwen op nieuwe weblogdienst over honden

In navolging van het succesvolle Web-log.nl verschijnen specialistische weblogdiensten die zich richten op mensen die een weblog over één onderwerp willen maken. Zo is Nederland sinds kort weer een nieuwe weblogdienst rijker, Dogblog.nl, speciaal voor hondenliefhebbers. De eerste gebruikers blijken allemaal vrouwen.

Met goedkope softwarepakketten, zoals Host Press, is het tegenwoordig eenvoudig om een eigen site te beginnen waar andere internetters zelf een weblog kunnen aanmaken. Dat deed ook Bart Hulshof van Dogblog. De Achterhoekse IT’er, die momenteel in Australië is voor werk, startte een niche-concurrent voor Web-log.nl twee weken geleden. Inmiddels heeft Dogblog.nl 56 webloggers.

Volgens Hulshof zijn de eerste gebruikers allemaal vrouwen. “Alle gebruikers zijn vrouwen, die vooral neerpennen wat de honden die dag hebben beleefd. Dat dit alleen vrouwen zou trekken, had ik vantevoren ook niet gedacht, maar als je er over nadenkt snap ik het wel. Ze schrijven allemaal in de ik-vorm, dus alsof de hond zelf achter de computer zit. Dat zie ik mannen nog niet zo snel doen.”

Hulshof begon Dogblog.nl omdat hij denkt dat hondenliefhebbers liever een weblog willen bijhouden bij een dienst met een op honden gericht webadres. “Op Web-log.nl zijn waarschijnlijk al meer dan duizend weblogs over honden, maar ik denk dat ik daar toch een deel daarvan kan afsnoepen. Mensen vinden het misschien leuker om te webloggen op het adres Dogblog.nl. En op mijn site kan bijna precies hetzelfde als op Web-log en alles is ook gratis.”

Dogblog.nl is gemaakt met het softwarepakket Bloghoster, ontwikkeld door het Californische Webligo. Met Bloghoster, dat 400 euro kost, kunnen sitebeheerders aan bezoekers de mogelijkheid geven een eigen weblog aan te maken op hun server. “Ik vind het een mooi
pakket. Ik heb alleen hier en daar de code aangepast,” aldus Hulshof.

Leden van Dogblog.nl krijgen een weblog en 5 megabyte webruimte voor het uploaden van foto’s. Elke maand kiest Hulshof een ’Dogblog van de maand’ die extra ruimte (15 MB) en meer mogelijkheden krijgt. “Dogblog is in eerste instantie een hobby. Ik hoop natuurlijk wel dat de Pedigrees en andere bedrijven willen adverteren.” De site wordt gesponsord door een bevriend hostingbedrijf. Daarnaast verzamelt Hulshof via Paypal donaties en zijn er inkomsten uit Google Ads.

Andere Nederlandse weblogdiensten die met Bloghoster werken zijn Blog4u.nl en Bloggers.nl. Ze leiden een marginaal bestaan vergeleken met Web-log.nl met meer dan een honderdduizend leden. Plannen voor weblogdiensten over andere huisdieren heeft Hulshof niet. “Ik ben een echt hondenmens.”

Deel dit bericht

4 Reacties

Karel

haha is weer een keer wat anders. Snel een hond kopen! 😉

anneke

Wat te denken van http://www.catblog.nl

Henk

je bedoeld die smakeloos goedkope kopie?

rik

….. iDog?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond